Hva gjør jeg, hvis min LEI-kode udbyder lukker eller går konkurs?

Det er en interessant tid i LEI-kode markedet. Konsolideringer, bedriftslukninger og konkurser reiser alle relevante spørsmål for LEI-kode, som vi gjerne vil prøve å besvare i denne artikkelen.

22. juli 2023 bestemte Business Entity Data B.V. (DTCC) seg for å stenge sin virksomhet, Global Markets Entity Identifier (GMEI Utility), en av verdens største LOU-er, og følgelig avslutte LEI-kodeområdet. GMEIs klientportal ble definitivt stengt 27. juli 2023.


Det er en interessant tid i LEI-kodeområdet. Men konsolideringer, forretningsfusjoner og konkurser reiser alle relevante spørsmål for LEI-innehavere som vi ønsker å ta opp i denne artikkelen.



Hvorfor gikk GMEI ut av LEI-kodeplassen?


Begrunnelsen bak DTCCs avgjørelse er ikke umiddelbart klar. Imidlertid har DTCC inngått samarbeid med GLEIF (Global Legal Entity Identifier Foundation) for å følge deres etablerte prosess for å avslutte LOUer for å sikre at alle LEIer overføres til nye administrerende LOUer.


I følge GLEIF vil «LEI Management Transfer Process» gå fra 27. juli 2023 til 22. august 2023.» Denne prosessen vil skje automatisk og i koordinering med GMEI, GLEIF og de nye administrerende LOU-ene.


I tabellen nedenfor kan du se de GLEIF-utnevnte LOUene på tvers av markeder:



Hva er en LOU?

LOU står for akkreditert Local Operating Unit, en GLEIF-godkjent organisasjon. LOUer har mandat til å registrere, overføre og fornye LEI-koder.


Hvorfor må jeg bekymre meg for å ha en LOU?

Det korte svaret er at du ikke trenger å bekymre deg for din LOU. Du trenger bare å finne den rette LEI-leverandøren, også kjent som en registreringsagent.


Når du velger en LEI-leverandør basert på dine preferanser, vil LEI-leverandøren din ta seg av alt som har med LEI-koden din å gjøre. Dette inkluderer å finne riktig LOU å jobbe med (les mer nedenfor, 'Hvordan velger jeg riktig LEI-leverandør?').



Hvordan velger jeg riktig LEI-leverandør?

Det er mange ting å vurdere når du velger fra listen over LEI-leverandører der ute, inkludert følgende:

  • Plattformfunksjoner og bekvemmelighet
  • Sikkerhet
  • Kundeservice
  • Oppdatering av firmadata
  • Automatiske fornyelser
  • Kostnad (inkluderer prisen på LEI-koden min alle avgifter og skatter til GLEIF?)

Alle disse tingene vil sannsynligvis variere fra leverandør til leverandør. Du bør også vurdere om det er fornuftig å velge en LEI-leverandør som er tappet inn i ditt lands lokale bedriftsregistre - fordi dette betyr to ting: 1) bedriftsdataene dine er alltid i samsvar med gjeldende LEI-forskrifter, og 2) bedriftsdataene dine mottas automatisk oppdatert.



Sist, men ikke minst, lønner det seg alltid å stille spørsmålet: driver denne LEI-leverandøren en stabil og lønnsom virksomhet? Med andre ord, er det sannsynlig at de holder seg på lang sikt?


Du kan lese mer om hvordan du velger en anerkjent LEI-leverandør her.



Jeg foretrekker at en uavhengig LEI-kodeleverandør administrerer LEI-koden min – hva gjør jeg?

Du står fritt til å overføre LEI-koden til en annen leverandør når som helst. Du kontakter bare din valgte leverandør, og de vil håndtere overføringen for deg. Å flytte LEI-koden til en ny leverandør koster deg ingenting.


Ta gjerne kontakt med oss i Global FinReg hvis du har spørsmål om LEI-koden din - eller hvis du ønsker hjelp med å registrere, overføre eller fornye LEI-koden din.



Hva er fordelene med en uavhengig LEI-kodeleverandør?


En uavhengig LEI-leverandør gir en bedre forståelse av det lokale markedet, inkludert:

  • Automatiske oppslag fra lokale bedriftsregistre.
  • Inngående forståelse av de ulike selskapstypene og hvordan de bør registreres. For eksempel vil en dansk leverandør vite forskjellen mellom et A/S og et ApS.
  • Kundeservice på morsmålet.
  • Løpende oppdatering av bedriftens data basert på endringer som er gjort i de lokale bedriftsregistrene. For eksempel, hvis bedriften din endrer adresse, bør leverandøren din oppdatere dette for deg og spare deg for tid og problemer ved å gjøre det.


Kan jeg ha en annen LOU (enn den GLEIF-utnevnte)?

Du kan fritt overføre LEI-koden din til en uavhengig registreringsagent, for eksempel Global FinReg. Din valgte LEI-leverandør vil ta seg av alt, inkludert å velge en LOU for deg. Blant annet sørger vi for at LOU er akkreditert i alle dine juridiske jurisdiksjoner.



Hva er NordLEI?


NordLEI er en svensk LOU. Hvis du foretrekker å jobbe med en uavhengig LEI-leverandør, vennligst kontakt oss på GlobalFinReg, så hjelper vi deg med å overføre LEI-koden(e) til oss.



Hva skjer hvis min nåværende LEI-kodeleverandør går konkurs?


Dette avhenger helt av LEI-leverandøren. Hvis du kjøpte en rabattert LEI-kode for en flerårsperiode og leverandøren din går ut av drift, kan du tape på noen av de gjenværende årene du abonnerer på.


GLEIF fornyer kun LEI-koder én gang i året, og det er opp til LEI-leverandøren å sørge for at din LEI fornyes hvert år. Dette er grunnen til at det er best å velge en pålitelig LEI-leverandør fra starten og å unngå rabattleverandører.


Hvis du vil vite mer om dette emnet, vennligst les artiklene våre om uærlige LEI-leverandører her - og hvorfor den billigste LEI-koden ikke er den beste.

Insights

Vad är en bra LEI-tjänsteleverantör?

Vi anser att vår roll som LEI-tjänsteleverantör är att göra livet enklare för dig. Som minimum vill vi spara dig tid och oro, men vi kan erbjuda dig mycket mer än så. Läs mer i den här artikeln.

Begär mer från din LEI-leverantör

Vi har haft många samtal med banker, hedgefonder och kapitalförvaltare. De har alla upplevt frustrationer med sin LOU på grund av dålig kommunikation och dito kundservice. Du har rätt att kräva mer av din LEI-leverantör.

Kundtjänst

Vi är här för att hjälpa dig!